четвъртък, 27 юли 2023 г.

Здравословни продукти в сърцето на Родопите от мандра "Млечна капка"


Мандра "Млечна капка" е малка семейна мандра и се намира в гр. Доспат - най-високият град в България, в непосредствена близост до парк-музея на Родопската чешма сред вечнозелени борове и чист въздух.

Тази година през месец март мандрата отвори врати за първи път. Уникалността на вкусовите качества на продуктите, които произвежда екипа на мандрата се постига благодарение на факта, че изходната суровина е собствено производство. Така се постига затворен цикъл в производството на продукти като мляко, сирене, кашкавал.

Опитът във времето на находчивите родопчани заели се с тази дейност е в резултат и на отглеждането на породисти планински говеда в модерно оборудвана кравеферма, всички се включват активно в отглеждането им. 

Те се отнасят с любов и уважение към животните - в семейната ферма се добива млякото по най-модерни технологии. Ежедневно мандрата преработва млякото от над 100 броя крави, които пасат на свобода сред чистия въздух и природа. При тези условия качеството на продуктите на мандра "Млечна капка" е гарантирано.

Резултатът от мисията на мандрата - много удовлетворени клиенти и приемливи цени, а компромиси с качеството не се правят - стриктно се спазва технологията за производството на продуктите от краве мляко. Прави впечатление например, че от млекомат монтиран до входа на мандрата можете да си закупите прясно мляко за 1,50 лева литъра. Тази услуга е голямо удобство за клиентите, които искат да закупят прясно мляко в удобно за тях време.

Мандрата е построена по проект по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Продуктите на мандра "Млечна капка":

1. Сирене - неизменна част от трапезата на всеки.

2. Кисело мляко - то е истинско и пълномаслено.

3. Кашкавал - перфектна храна за малки и големи.

4. Брънза - парченца кашкавал, смесени с пълномаслена извара. Има уникален вкус.

5.Масло - пакетирано е с етикет "Млечна капка", истинско и вкусно.





Всичко за мандрата ще откриете в техния сайт, от където можете да поръчате млечните си продукти и он-лайн с формата за обратна връзка:

Мандра "Млечна Капка" - гр. Доспат (mlechnakapka.blogspot.com)



Собственикът на мандрата Красимир Джамбазов гордо представя един от любимите продукти на клиентите си - кашкавалът.





Публикуване на коментар

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search